• Wereldkampioenschappen baan 2016

  3km achtervolging kwalificatie
  Donderdagochtend 17 maart ging voor mij het WK baan van start met de 3km achtervolging kwalificatie. Ik had al een beetje geluk met de startvolgorde, mocht in de laatste rit starten tegen de Spanjaard. Tijdens de afgelopen twee jaar WK  baanwedstrijden, waren de 3km en ik geen vrienden. Er ging altijd wel iets mis (spanning of vermoeidheid van dag ervoor) terwijl het tijdens de trainingen altijd super goed ging. Zoals het ook de laatste tijd weer goed ging. Daarom ging ik ook met veel  zelfvertrouwen van start. Ik hoorde drie rondes lang de bondscoach Eelke van der Wal snelle ronde tijden door geven. Ik dacht even dit gaat te snel, maar ik ga gewoon door en zie wel waar het schip strand. Met nog 4 rondes te gaan waren de ronde tijden wel iets omhoog gelopen. Niet zoveel  tijd als voordien gebeurde, bleven de ronde tijden nu vlakker.  Maar vanaf toen moest ik wel echt gaan werken, de verzuring was echt al goed voelbaar. Met nog 2 ronden te gaan wist ik  dat het goed zat.  Verloor nog weinig tijd en wist wat ik moest rijden om door te gaan na de kleine finale. Over de finish gekomen zag ik een tijd staan van 4.02 minuten zo snel had ik nog nooit gereden, 8 seconde van mijn PR afgehaald en daarmee als derde geplaatst.

  3km achtervolging kleine finale
  Donderdagavond was de kleine finale voor plek 3 en 4, moest tegen een Amerikaan. De bondscoach en ik hadden een strijdplan bedacht, vanaf de start volle bak starten en gaan voor de catch (hem inhalen en dan is de wedstrijd afgelopen). Ik ging volle bak van start en zag mijn tegenstander al na 1 ronde in zijn rug, daardoor kreeg ik nog meer adrenaline zodat ik nog sneller fietste. Hierdoor kon ik hem de volgende ronde al inhalen en werd daardoor 3de . Dus brons  op deze afstand. Wat voor mij de eerste WK medaille van dit WK maar ook voor het eerst op dit onderdeel, Een geweldig goed begin en gaf mij nog meer vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

  1km tijdrit
  Vrijdagochtend 18 maart was de afstand waarop het moest gebeuren, de 1km waar ik het hele jaar voor getraind en geleefd heb. Het is 4 ronde alles geven tot de finish en dan kijken wat het waard is. Echt gewoon het mooiste wat er is vind ik, i love it. Ik mocht als ene laatste starten, er waren er al 13 voor mij geweest. Daar begon de aftelling, 5 4 3 2 1 piep daar ging ik weg, mijn start was ongelooflijk goed met een start ronde van 21,5. Daar ging ik de tweede ronde in met enorm veel snelheid.Dit moet een snelle ronde worden hier moet ik de winst pakken op mijn concurrent die nog moest starten en het gebeurde een rondje 15,9 nog nooit zo hard gegaan. Nog 2 rondes alles geven en zorgen dat verval niet te veel wordt en dat lukte mijn derde ronde was 16,8 nog geen seconde verval. Ik hoorde mijn coach ook aan de zijkant schreeuwen van super super, door door door. En daar ging ik dan de laatste ronde in. De ronde die voor mij altijd overleven is en zo was het nu ook weer. Het leek weer zoals altijd dat ik helemaal aan het stil vallen was. Maar dit keer viel het gelukkig mee met een slotronde van 18,3 had ik een eindtijd van 1.12.423 minuten tot nu toe de snelste tijd en een nieuw WERELD RECORD. Toen begon het spannendste, het  langste moment wachten op de tijd van de laatste deelnemer, de wereldkampioen  van vorig jaar. Mee kijkende op het tijdenbord zag ik dat ik steeds wat winst pakte in de eerste 3 rondes, maar wist dat de laatste ronde nog veel kon verliezen. En dat gebeurde ook. Toen  hij over de finish kwam  was het nog 1 tiende verschil. Ik zag het niet goed of er nou een -  of een + voor stond.. Totdat de fysio zei jaaaaaaa    je hebt hem, je bent wereld kampioen. En toen ging ik helemaal uit mijn dak.

  WERELDKAMPIOEN EN WERELDRECORD….. hoe gaaf is dat. Ik kon het niet geloven,  maar toch, het  stond echt op het bord.

  P1000295 P1000214 P1000323 P1000309 P1000317 P1000322

   

  Scratch kwalificatie
  Vrijdagavond stond nog de kwalificatie voor de scratch op het programma, C1 t/m C3 samen. Op voorhand eigenlijk al kansloos om door te komen,maar met de wereld titel opzak ging ik er toch vol voor. De wedstrijd bestond uit 40 rondes, we gingen van start, de eerste 15rondes gingen nog best makkelijk. Totdat er echt aanvallen kwamen toen ging het mis, kreeg last van mijn rug en schuim op mijn mond (altijd slecht teken). Toen wist ik dat het nog 20 zware rondes gingen komen, maar ik bleef doorgaan. Ik zat nog in een groep waar er nog één van door ging naar de finale. Maar met 2 rondes te gaan werd er een aanval geplaatst, die ik niet meer kon de volgen. Het was op, de pijp was echt helemaal leeg.
  P1000331 P1000339

   

  Al met al was het een geweldig WK baan voor mij. WK met een wereld record op de 1km en brons op de 3km. Het laat zien dat ik met alles op de goede weg ben richting de spelen in Rio. En wetende dat alles nog een stukje beter kan.

  Voor nu heb ik een aantal weken vakantie en daar ga ik vol van genieten.

  Daarna toe werken met een volle accu en energie richting de Paralympische Spelen in Rio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>