• NK baan

  1km tijdrit:
  Zaterdag 21 november stond het Nederlands kampioenschap 1km tijdrit op het programma. Dit kampioenschap wordt verreden met zowel de heren als dames C1- C5 in één uitslag. De formule voor de uitslagen is wie het dichtstbij het wereld record van hem of haar klasse zit. Voor mijzelf was het zaak om vooral weer een goede tijd neer te zetten en de tijd van vorige week te benaderen. Ik ging van start en voelde dat het best makkelijk en hard ging, dacht dit kan wel eens een goede tijd worden. Deelde hem iets anders in waardoor ik ronde 2 en 3 wat minder hard ging dan week ervoor maar waardoor ik wel de laatste ronde beter door kwam. Maar deze aanpak was niet sneller, wel even snel. De zelfde tijd als vorige week. Dit stemde mij zeer positief omdat de baan en omstandigheden in Alkmaar minder snel zijn dan in Manchester. Met mijn tijd werd ik tweede waar ik super blij mee was, weer een medaille.
  IMG_3642 IMG_3649 IMG_3650

  3km achtervolging:
  Zondag 22 november stond de 3km op het programma van het NK baanwedstrijden . De formule was weer precies het zelfde als gisteren, wie dichtstbij het wereld record zit wint de trui. Mijn doel was duidelijk zelfde tijd als vorige week of harder te rijden. De omstandigheden waren zwaar, koud en droge lucht waardoor het moeilijk zou worden om de tijd van Manchester te evenaren. Ik ging van start en zat gelijk op de tijden waar ik op wou zitten, iets minder snel dan vorige week waardoor ik hoopte  dat de tijden in de laatste ronden, niet op zouden lopen. En dat bleek een goed zet te zijn geweest. Ik  kon de ronde tijden goed stabiel houden waardoor ik een betere race reed dan vorige week, qua vlakke rondetijden. Maar de eindtijd was ongeveer het zelfde als vorige week. Met deze tijd was ik zeer tevreden ,mede dat de omstandigheden best zwaar waren en toch een  goede tijd reed. Dit  geeft voor de toekomst  veel perspectief, weet dat ik dus nog harder kan. Met mijn tijd ben ik Nederlands Kampioen  geworden waar ik echt super blij mee ben. Eindelijk Nederlands Kampioen  op de baan, die titel had ik nog niet in mijn prijzenkast.

  IMG_3643 IMG_3652

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>