• Wereld beker baan in Manchester

  3km achtervolging:
  Zaterdagmiddag 14 november stond de 3km achtervolging op het programma. In de ochtend was de kwalificatie. Ik moest  startten in de laatste rit. Voordat ik startte wist ik al welke tijd ik moest rijden. De eerste twee geplaatsten strijden dan in de finale om goud en zilver. Ik ging van start en had al naar 2 ronden de rondetijden te pakken die ik wou rijden voor een nieuwe PR maar ook om bij eerste 2 te komen. Na 8 ronden (nog met 4 te gaan) kreeg ik het zwaar, vanaf dat moment moest ik alles eruit halen om de ronde tijd niet enorm op te laten lopen. En dat lukte gelukkig ,ik kon de rondetijden redelijk houden (vroeger had ik hier problemen mee waardoor de ronden wel met een seconde konden op lopen in de laatste 4 ronden). Over de finish gekomen bleek dat ik aan alles had voldaan, nieuw PR en door als 2de naar de finale 0,8 seconde achter de nummer 1. ’s Avonds stond de finale op het programma, tussen kwalificatie en finale was ik nog even terug gegaan naar het hotel om te slapen/rusten en mij weer op te laden. Op de baan aangekomen merkte ik aan mijzelf dat ik er tegen op zag om nog keer een 3km te rijden, was nog moe. In de finale geld de regel als je tegenstander inhaalt dan heb je gewonnen. Ik zei daarom tegen de coach, kunnen we geen 1km tactiek doen? Dat verwacht de tegenstander niet en denk dat ik hem dan binnen 4 ronden inhaal. De coach vond het een goed maar vooral een leuk idee, mede omdat hij zag aan mij dat ik er ook gelijk meer zin in had. Toen was het tijd, moest naar de start, de fiets in de startmachine en ik kon opstappen. Het start schot klonk en was gelijk goed en hard weg, na de eerste ronde zag ik hem al in zijn rug. Na 2 ronden zat ik bijna in zijn wiel, hij werd nog wel gecoacht maar kon te laat versnellen waardoor ik hem naar 2,5 ronde had in gehaald. Ik heb nog wel de 4 ronden, de 1km, vol gemaakt omdat de deal was met de coach. Mede omdat de 1km mijn onderdeel is en we vergelijkingsmateriaal voor de volgende dag hadden. De 3km dus gewonnen waar ik super blij mee ben mede door mijn nieuwe PR.

  1km tijdrit:
  Zondagochtend stond de 1km tijdrit op het programma, mijn favoriete onderdeel. Dit onderdeel wordt gestart in de klasse C1-3 met tijdfactor. Ik moest als achtste van start van de 17 deelnemers. Had er enorm veel vertrouwen in dat een goede tijd zou rijden wat dichtbij mijn PR zou liggen. De trainingen vooraf gingen goed. De tijd van gisteravond  gaf veel  vertrouwen. Daar begon het aftellen, 5, 4, 3, 2, 1, PIEP daar ga ik, mijn start was super goed. Ik kon de snelheid nog opvoeren in de tweede ronde. Einde van de derde ronde kreeg ik het zwaar maar dan is het nog maar één ronde. Die laatste ronde had ik het gevoel dat ik helemaal stil kwam te staan. Hier door dacht ik een slechte tijd te hebben gereden. Maar integendeel zat maar 0,2 seconde van mijn PR af, waar ik dus super blij mee was. Nu wordt het wachten is deze tijd voldoende? Wist namelijk dat er nog paar snelle uit andere klasse moesten. Toen  de laatste renner over de finish kwam bleek mijn tijd ruim voldoende te zijn voor de winst (nummer twee zat 4 seconde achter mij).

  Scratch:
  In de middag stond nog de scratch op het programma met klasse C1-C5 en dan 1 uitslag, dus kansloos om te winnen. Ik ging wel van start omdat het een mooi onderdeel is. 60 rondes koers, wie dan als eerste over de finish komt. We gingen van start en de eerste ronde kon ik goed bij blijven. Naar 20 ronden ongeveer werd er aangevallen en reageerde ik te laat waardoor ik de slag miste helaas. Aantal ronden later werd ik door de grote groep in gehaald waardoor ik uit de baan moest, de scratch zat er voor mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>