• WC Zuid Afrika

    Tijdrit:
    Vrijdag 11 september stond er een tijdrit van 16km op het programma. 2 rondjes van 8km. Berg af, stukje vlak, kleine berg op en dan weer terug. Je zou zeggen dat zou niet zo moeilijk moeten zijn. Maar door de harde wind was het nog wel een pittig rondje. Voor de start met de bondscoach overlegd dat ik eigenlijk nergens kan sparen op de 16km. Ik startte als derde van mijn categorie, na 4km (bij het keerpunt) zag ik mijn eerste concurrent al vlak voor mij. Op de lange klim terug naar start/finish haalde ik hem hard in, had mijn ritme goed te pakken op de klim. Over start/finish gekomen, bergje af zag ik de andere concurrent al die 2 minuten eerder was gestart. Een mooi focuspunt om op te richten met de wind tegen. Ik kwam steeds dichterbij en na het keerpunt gaf ik echt alles. Aan het begin van de lange klim haalde ik hem al in. Had ook weer een geweldig tempo omhoog t/m de finish. Over de finish gekomen bleek dat mijn tijd goed was voor een 3de plaats waar ik super blij mee was. De nummer 1 is dit jaar de wereld kampioen tijdrijden en de nummer 2 was een oud wereld kampioen tijdrijden.

    Wegwedstrijd:
    Zondag 13 september stond de wegwedstrijd van 55km (9 ronden van 6,1km) op het programma de start was om 8.02 uur. Door het brutale en slimmigheid stond ik bij de start mooi vooraan. Vanaf de start zat ik op plek 2 in het peloton. Na 4km op een steile klim van 300 meter kwamen de eerste aanvallen. Ik reageerde goed waardoor ik als enigste uit mijn categorie mee was met een aantal andere renners van andere categorie├źn . Op dat moment dacht ik gelijk wat moet ik doen? Op kop gaan rijden en hopen dat mensen mee gaan draaien? Of gewoon mee rijden in het groepje en zien wat er gebeurd? Ik koos voor het laatste wat achteraf helaas niet zo slim was. Er kwamen 2 van mijn concurrenten terug. In de volgende ronde op de zelfde klim werd er weer aangevallen, helaas reageerde ik te laat waardoor ik niet mee kon. Daar reed ik dan alleen achter de kopgroep met 2 concurrenten erbij. Ik dacht wat moet ik nu doen? Doorrijden alleen en dan hopen dat ik niet ingehaald wordt en de 3de plek pak? Of beetje herstellen en wachten op concurrenten van mij en daarmee verder rijden tot de finish? Ik koos voor het wachten op mijn concurrenten omdat ik wist dat ik de beste sprinter was. Opgegeven moment kwamen 2 concurrenten bij mij en hebben we een aantal rondes samen gereden. In die rondes kwam ik er al achter dat ik door een bepaalde bocht het snelste door kon en steeds een grote voorsprong pakte. Die bocht was 1km voor de finish streep. Met nog 2 ronden te gaan, gaf de Spanjaard gas. Ik kon mee in het wiel en de andere concurrent moest eraf. De Spanjaard heeft het hele rondje flink hard gefietst.. Hij wou dat ik over nam maar ik zette mijn pokerface even op en deed alsof ik aan het afzien was. In de laatste ronde probeerde hij het nog een keer met tempo te maken. Bovenaan de steile klim stopte hij ermee, en reed hijrustig naar beneden. Vlak voor de bocht waar ik zo snel door heen kon, ging ik aan. Even 1km er alles uitgooien, wat kan 1km nog ver zijn vooral als het nog beetje omhoog loopt. Met nog 200 meter te gaan keek ik nog even om en toen zag ik dat de Spanjaard snel dichter bij kwam. Ik moest het uit mijn kleine teen halen om hem voor te blijven, maar dat lukte gelukkig. Als resultaat een 3de plaats op de wegwedstrijd.

    Dit waren de laatste World Cup wegwedstrijden van het seizoen. Na een aantal weken vrij te zijn geweest na het WK en pas weer 2 weken in training was, waren dit goede resultaten. Vanaf nu gaat mijn focus naar het baanwielrennen. Ik ga de aankomende maanden trainen op de wielerbaan in Alkmaar, waardoor ik besloten heb om in Alkmaar te gaan wonen. Ik kan mij dan ook helemaal focussen op het baanwielrennen. Ik hoop mij dan ook te kunnen kwalificeren voor de paralympische spelen in Rio 2016. Om Rio te halen ga ik mij volledig focussen op de 1km tijdrit op de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>