• Ook bij het aangepast wielrennen gaan alle remmen los

  Wereldkampioen Arnoud Nijhuis gaat op NK titeljacht.

  tijdrit-1NK
  Tussen kerst en oud en nieuw zijn ze te verdienen, de rood/wit/blauwe kampioenstruien baanwielrennen ’13-‘14. De titels en truien gaan dan eveneens voor het aangepaste baanwielrennen de deur uit. Het worden drukke en spannende dagen in het Omnisport, een mooie, niet te missen afsluiting van het jaar. Afgelopen weekend zijn de kwalificatiewedstrijden verreden en weet een ieder wie er wel en niet op die happening aan de start mag verschijnen.

  Vorm
  Eén van de renners die al zeker van een startbewijs was, was wereldkampioen aangepast wielrennen op de weg 2013 Arnoud Nijhuis uit Balkbrug. Hij zat dan ook afgelopen zondag rustig te genieten van de prestaties van zijn medefietsers, zijn concurrenten. Dat kon hij ook gezien zijn zeges op de 1 en 3 km bij grote internationale baanwedstrijden vorige week in Newport. Met zijn vorm zit het dus wel goed.

  Arnoud
  24 jaar, baan- en wegrenner aangepast wielrennen (klasse-C1). Nu in bezit van de A-status. Zijn baan als commercieel administratief medewerker staat even geparkeerd. Voetballen en atletiek gaven te veel problemen, dus zoeken naar een andere sport. Sportief bezig zijn zit nu eenmaal bij hem in hart en nieren. Met de Peddelaars een keer op pad werd de start van zijn nog jonge loopbaan als wielrenner. Vorig jaar kreeg Arnoud contact met Eelke van der Wal op Papendal en werd bij de talenten ingelijfd. Vanaf het moment dat hij in de Topsport-selectie terecht kwam, ging het helemaal op het grote blad met zijn carrière. Vooral dit jaar is het letterlijk top! Hoogtepunt natuurlijk de wereldtitel op de weg in Canada, 57 km op een heuvelachtig parcours, waarbij hij solo aankomend de regenboogtrui greep. Verder veel eremetaal in Worldcup wedstrijden.

  Baan of weg?
  “Beide!”, is Arnoud’s directe reactie. “Ik doe beide disciplines graag. Mijn grote doel is om er in Rio bij de spelen bij te zijn. De Paralympics worden direct na de grote spelen gehouden. Zowel op de baan als weg kan ik goed mee. Ik maak best kans bij beide disciplines”, vervolgt hij. Wat de baan betreft denkt hij aan de 1 en 3 kilometer.

  Afsluitend.
  Op de vraag wat de sport hem heeft gebracht is het antwoord louter positief. “Sport heeft me fysiek en mentaal sterker gemaakt. Ik denk ook dat het trouwens voor alle sporters geldt, aangepast of niet. Fijn dat we ons ding kunnen doen. Ben ook blij, dat wij langzamerhand wat meer in de picture komen. We leveren mooie sport, dus welkom op het NK!

  Tekst: Fred Draisma

  Bron: www.nkbaanwielrennen.nl

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>