• WK Baie-Comeau 2013

  Vrijdag 30 Augustus begon voor mij het WK met een tijdrit van 17.3 km (2 rondes) 488Vanaf de start ging het al niet makkelijk en goed, te veel last van spanning wat ik normaal gesproken eigenlijk bijna tot niet heb. Maar het woordje WK maakt het toch spannend. Na de eerste doorkomst dacht dat ik heeeeel slecht bezig was, alles ging namelijk zwaar terwijl het met trainen goed ging. Maar had het verkeerd ik reed goed, zat op 7 seconde van het podium af. De 2de ronde heb ik enorm veel tijd laten liggen, stond op plekken bijna stil, kon niet meer in de houding liggen. Uiteindelijk ben ik toch nog 6de geworden, waar ik op zich nog blij mee was. Tijdrit was namelijk een training voor de wegwedstrijd.

  Zondag 1 september om 8 uur sochtends luide het startschot voor een wedstrijd van 57 km ( 5 ronde ). De 1ste ronde bleef nog alles bij elkaar en werd er niet echt hard gereden, iedereen leek wel bang voor de DE KLIM ( 10%) 1,5 km omhoog. In het 2de rondje ging het tempo flink stuk omhoog. Een andere nederlander uit een andere categorie probeerde nog een aanval maar werd terug gepakt. In de 3de ronde dacht ik zelf, ik ga aanvallen en kijken wat er gebeurd. Helaas kwam ik niet ver weg, maar daardoor wel het peloton in tweeën getrokken. 849Naar die ronde was ik nog met 2 andere uit mijn categorie over. Wij konden de hele tijd bij hogere categorieën aanhaken. In de laatste 3 km van de wedstrijd reed er een concurrent van mij lek, daardoor waren we nog met 2 man over. Ik ben tot dikke 200 meter voor de streep bij de enigtse concurrent in het wiel blijven zitten tot hij de sprint aan ging. Maar naar zelf een paar keer aan te zetten was ik hem zo voorbij en kwam ik met 4 seconde voorsprong schreeuwend en juichend over de finish.

  Ik ben enorm blij met de wereld titel maar kan het tot vandaag nog niet echt beseffen. Half jaar geleden besloten om fulltime te gaan wielrennen, en dan gelijk Wereld Kampioen, hoe mooi is dat?

  img_2277img_2278img_2289

   

One Responseso far.

 1. Ronnie zegt:

  Hallo Arnoud , mooi dat we jou via deze website kunnen volgen.
  In de winter zullen wij niet veel samen fietsen maar we zien elkaar uiteraard weer terug op de fiets.
  Blijf ondertussen wel goed jou best doen he’,

  Groet, Ronnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>