• Zilver voor para-wielrenner Arnoud Nijhuis

    van_noc_nsf__zilver_worldcupMATANE – Paralympisch wielrenner Arnoud Nijhuis uit Balkbrug heeft tijdens de UCI World Cup Para-cycling in het Canadese Matane zilver veroverd. In de wegwedstrijd in de C1-handicapklasse kwam de Nederlander als tweede over de finish.

    Nijhuis maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep. Na ruim 66 kilometer bleven er nog zes renners over die gingen sprinten om de zege. De Duitser Pierre Senska drukte zijn wiel net iets eerder over de finish dan de 24-jarige Nederlander. Voor Nijhuis is het, na het zilver tijdens de eerste World Cup van het seizoen, zijn tweede dagsucces.

    Voor de para-wielrenners was de World Cupfinale de laatste test voor de wereldkampioenschappen, die volgend weekeinde plaatsvinden in Baie-Comeau. Nijhuis komt in die Canadese stad in actie in de wegwedstrijd en de tijdrit.

    Bron: website NOC-NSF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>